Jdeme naproti, Stromovka Praha 7

07.06.2014 15:00

7.6. vystoupila naše partička na charitativním koncertu Jdeme naproti, který proběhl v parku Stromovka Praha 7 v prostorech Tiskárny na Vzduchu (tančírna). Veškerý výtěžek z koncertu buyl použit k realizaci rozvojového zemědělského projektu organizace Malaika na podporu sirotků v „Good Samaritan Children´s home“ v jednom ze slumů v okolí Nairobi.

O programu se můžete dočíst zde: https://www.facebook.com/events/1429009344016751/

Více informací o snažení organizace Malaika nám podala organizátorka koncertu Gabriela Truncová:

Před několika týdny jsem se vrátila z Keni, kde jsem strávila několik měsíců jako dobrovolník. Pracovala jsem v jednom ze sirotčinců v Sowetu slumu, který se nachází v jihovýchodní části Nairobi. Každý den jsem byla ve styku s lidmi, kteří v tomto slumu žijí i pracují. Život tu opravdu není jednoduchý, životní podmínky jsou drsné. Všude narazíte na spoustu dětí, které se jen tak poflakují. Škola je velice drahá a spousta rodičů si ji nemůže dovolit. Tento projekt je věnovaný mým dětem ze sirotčince, ve kterém jsem jako dobrovolník působila.

Koncert Jdeme naproti, bude probíhat 7. 6. 2014 v parku Stromovka v prostorech Tiskárny na Vzduchu. Veškerý výtěžek z koncertu bude použit k realizaci rozvojového zemědělského projektu organizace Malaika na podporu sirotků v „Good Samaritan Children´s home“ v jednom ze slumů v okolí Nairobi.

Spolek Malaika byl založen po mém návratu z Keni. Je to česká nevládní nezisková organizace, jejímž cílem je pomoci dětem, které vyrůstají ve slumu. Spolek se snaží nasbírat dostatečné finanční prostředky k realizaci projektu, který zlepší životní podmínky dětí v sirotčinci. Naším hlavním cílem je zajistit do sirotčince trvalý přísun potravin, vzdělání a bezpečí.

 


Akcí Jdeme naproti chceme v první řadě veřejnost seznámit s naší organizací a zároveň odstartovat jeden z našich prvních projektů.
Dne 7.6 tak představíme nejen cíle organizace, ale pokusíme se přiblížit i africkou kulturu. Návštěvníci budou mít příležitost ochutnat tradiční africká jídla, ale také pokrmy, kterými se stravují děti v sirotčinci. Čeká na ně také výstava fotek a seznámení se příběhy dětí ze slumu v Nairobi. Akce vyvrcholí koncertem. Na něm vystoupí jedna z nejvýraznějších tváří z tuzemské rapové scény Orion, velice známá kapela Notes from Prague, africký rapper Henry D a irská rocková kapela Travis O´Neil. Jako Dj bude hrát Aleš Matoušek ze Spin rádia. Všichni umělci podpoří projekt tím, že vystoupí bez nároku na honorář. Medializace koncertu bude probíhat ve vybraných rádiích, denících, televizi a na sociálních sítích.

Veškeré peníze z koncertu budou použity na nákup zemědělské půdy, na které se bude převážně pěstovat Sukuma wiki (podobné špenátu), rajčata, kukuřice a fazole. Dále je v plánu chovat menší zvířata - slepice, králíky a kozy. Pěstované plodiny po sklizni i zvířata budou určeny ke spotřebě dětí i k prodeji. Peníze získané prodejem budou využity k zaplacení školného dětí. V plánu je také odstěhovat dívky ze stávající budovy sirotčince z důvodu nebezpečí slumového prostředí. Dívky budou přestěhovány do budovy u našeho budoucího pozemku. Budou se navíc učit zemědělství a umění soběstačnosti. Věříme, že vzdělání je cestou z chudoby. Navíc projekt zaměstná i lidi z nejbližšího okolí. Zaměstnáme ženy, které jsou nyní bez práce – budou se o naši půdu starat.

 

Zpět

Kalendář akcí

  • 31.12.2020 16:42

    DALŠÍ KONCERT MŮŽE BÝT U VÁS!!!

    Pokud chcete pořádně rozjet Vaší rodinnou událost, team building, slavnost, vyplnit hluché místo na koncertu nebo přímo koncert? Zavolejte nám [tel.: 603574140] nebo napište [ info@blabuburo.cz ] kdy a kde, rádi přijedeme.  Devět bubeníků předvede bubenickou parádu na pochodové bubny nebo zahraje africkou hudbu na tradiční basové bubny, djembé a další perkusivní i melodické nástroje.

    Dětské dny, maratony, soutěže, přehlídky, masopustní a jiné průvody, pálení čarodějnic a nejrůznějších akce doprovázené hudbou, to je naše parketa... a všichni tančí do rytmu. 
     
    Obzvlášť pro děti, ale samozřejmě i pro dospělé zájemce, zahrajeme autentickou hudbu a rádi představíme originální ručně vyráběné nástroje dovezené přímo ze západní Afriky. 
     
     
    Více o skupině bubeníků zde: https://www.blabuburo.cz/o-nas/


    Kontakty zde: https://www.blabuburo.cz/kontakt/

     

  • 13.02.2021 12:00

    Masopust 2021 Roztoky u Prahy

    MASOPUST v Roztokách u Prahy 2021 13. února 2021

    Otisk dob minulých a dech věcí příštích. Truchlivě veselý průvod maškar vychází za svou Královnou-nevěstou. V pentlích a zrcátkách nese příběhy a hlasy roztockou krajinou.

    • Kdy: 15. února 2019
    • Kde: Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy

    VÍCE INFORMACÍ

     

     

Všechny články

Záznamy: 1 - 2 ze 2

Kontakt

BLABUBURO
Roztoky u Prahy

+420728662221

BLABUBURO © 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode